Het is nog maar pril, maar je voelt je waarschijnlijk al heel erg zwanger. Je lichaam is druk en dat merk je van binnen en van buiten. Ook je kleintje ontwikkelt zich met grote sprongen.

 

de-blije-doos-banner-nieuw-3

De denker

 

De belangrijkste delen van de hersenen ontwikkelen zich nu al. Je baby ontwikkelt nu zijn denkkracht. Ook ontstaan nu de inwendige geslachtsorganen en zijn de overige organen zo goed als gevormd. Ze hebben alleen nog wel heel lang nodig om te rijpen. Waar vorige week nog stompjes zaten, vind je nu al iets wat op armpjes en beentjes lijkt. Je baby heeft al oogbollen, maar de iris en oogleden komen later. In het neusje worden de neusgaten zichtbaar.

7-weken-zwanger-2

 

De fabriek

 

Je lichaam werkt op volle toeren. Je kan het merken aan je eetlust die verandert is. Je hebt misschien minder trek of juist last van snackaanvallen. Dingen die je eerst heerlijk vond, maken je nu al misselijk bij de gedachte eraan. Let er goed op dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om jou en je kindje zo gezond mogelijk te houden. Let er ook op dat je niet alles meer kunt eten, omdat dit schadelijk kan zijn voor de ontwikkeling van je kindje. Vraag je verloskundige ernaar als je zelf twijfelt of iets ongezond is of niet. Misschien ben je al iets aangekomen en merk je dat je beha’s minder comfortabel aanvoelen. Je lichaam wordt langzamerhand al helemaal overgenomen door de nieuwe bewoner.7-weken-zwanger-1-300x202