De meeste mensen veranderen de inrichting van hun woonkamer om de zoveel jaar, alleen veranderen ze dan niet gelijk de vloeren in hun woonkamer. Dit omdat de woonkamer natuurlijk de plek is waar een groot gedeelte van je dag plaatsvindt en als de hele vloer gedaan wordt dan kan je niet echt veel doen. Het is dan ook logisch dat mensen niet snel hun vloer veranderen, maar het kan de ruimte echt gelijk nieuw leven geven en is dus het overwegen waard.

De juiste vloer voor je wensen

Wat voor soort vloer moet je nemen ligt vaak aan wat je wensen zijn. Als je een vloer wilt die makkelijk schoon te maken is dan kan je gaan voor een tegelvloer, cire beton vloer of een pvc vloer. Deze hebben natuurlijk allemaal een andere uitstraling. Bij een PVC vloer kan je uit patroontjes kiezen, een effen kleur of je kan laminaat nabootsen. Ook laminaat is een goede keus voor een woonkamer vloer. Ook deze vloersoort is makkelijk schoon te maken, maar de kleuren waaruit je kan kiezen zijn wel wat beperkter. Cire beton daarentegen kan je krijgen in wat voor kleur dan ook, maar de vraag is of je echt gekke kleuren wilt gebruiken voor de vloer van je woonkamer. Het is ook de vraag of je iemand wilt inhuren om de vloer te laten leggen of dat je het zelf wilt doen. Laminaat kan je ook zelf doen en is afhankelijk van de grote van je woonkamer redelijk snel te doen. Handig als je niet teveel tijd kwijt wilt zijn aan het aanleggen van je vloer. Cire beton leggen duurt minstens een week, de vraag is dan ook of je daar zin in hebt. PVC is alleen op maat snijden en neerleggen en daarom ook veruit het snelst.

De juiste vloer afhankelijk van je budget

Niet elk type vloer is even goedkoop. Dus afhankelijk van je budget moet je keuzes gaan maken over welk type je neemt en voor wat voor kwaliteit je gaat. PVC is veruit het goedkoopst en je kan ook wel goedkopere varianten vinden van laminaat vloeren. Als je wat meer geld wilt uitgeven dan zou je kunnen kiezen voor een cire beton vloer of duurder laminaat. Ook kan het qua uitgaven flink verschillen als je ervoor kiest om zelf je vloer te leggen of dat je dat laat doen door een professional.