Je kunt relaxed je ding doen in de wetenschap dat je waardevolle spullen veilig zijn met een brandwerende kluis in huis. Sommigen hechten meer waarde aan hun spullen dan anderen en sommigen hebben nu eenmaal meer waarde in huis. Toch is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn als het op veiligheid aankomt. Zeker in deze tijd.

Hoe zo’n kluis precies werkt

Brandwerende kluizen worden uitvoerig getest alvorens deze in de verkoop gaan. Deze kluizen zijn normaal gesproken 30, 60, 90 of 120 minuten bestand tegen brand. Dat hangt af van de normeringen en certificaten waar deze kluizen aan moeten voldoen. Het uithoudingsvermogen van een brandwerende kluis is belangrijk, want niet alleen de hitte is funest, (blus)water en puin kunnen ook flinke schade aanrichten.

Wat je veilig wilt stellen

Vandaag de dag zijn het niet alleen spullen, kunst of documentatie die je graag veilig houdt, maar ook data. Alles van waarde is weerloos, daarom is een goede kluis onmisbaar. Anno 2019 zijn digitale munteenheden zeer kostbaar: denk aan Bitcoin of andere munten. Als je een USB-stick met waardevolle crypto verliest sla je jezelf voor je hoofd.

Ze zijn er in alle soorten en maten

Of je nu een muurkluis of een vloerkluis nodig hebt, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt ze ook (laten) inbouwen. Naast brandwering is er ook inbraakwering beschikbaar. VDH safes: http://www.vdhsafes.nl heeft een uitgebreid aanbod, zodat er voor iedereen iets op maat beschikbaar is. Voordat je tot de aankoop van een kluis overgaat is het belangrijk jezelf de vraag te stellen: hoe beveilig ik mijn waardevolle spullen het beste? Bij de aanschaf van een (brandwerende)kluis is deskundig advies geen overbodige luxe.