Wanneer je een elektrische fiets tot je beschikking hebt, kom je een stuk makkelijker van A naar B dan met een gewone fiets. Hierdoor kan je hem zien als vervanger voor scooters, brommers, motors, het openbaar vervoer en de auto. Fietsen was nog nooit zo handig geweest. Vooral niet in een land als Nederland wat uitermate geschikt is voor het pakken van de fiets in plaats van een ander vervoermiddel.

De elektrische fiets ten op zichten van de gewone fiets

Een elektrische fiets heeft vele voordelen ten op zichten van andere voertuigen. Als je hem vergelijkt met de gewone fiets, dan is een elektrische fiets een stuk toegankelijker. Niet iedereen heeft de fysieke mogelijkheden om de fiets te kunnen pakken. Mensen met astma kunnen mogelijk problemen krijgen als zij spontaan heel hard moeten werken om vooruit te komen, omdat er harde wind staat of zij een heel lang stuk moeten afleggen. Ook als je net een heftig virus te pakken hebt gehad, of een handicap of spieraandoening hebt, is fietsen soms geen optie, terwijl je de beweging zelf op zich wel kan maken. Een elektrische fiets kan vaak de oplossing bieden in dergelijke gevallen. Met trapondersteuning wordt het namelijk opeens wel mogelijk om dat stukje te fietsen, waarvan je eerst dacht dat het niet mogelijk was, om wat voor reden dan ook.

De fiets in plaats van de auto

Auto’s, scooters, brommers. Het grootste gedeelte is zeer vervuilend. Een elektrische fiets is dat niet. Elektriciteit wordt steeds vaker opgewekt op schone groene manieren. Hierdoor is het gebruik van een elektrische fiets zeer goed voor het milieu. Daarnaast kan je ook met de elektrische fiets flinke afstanden afleggen zonder meteen helemaal uitgeput te zijn. Ook heb je geen last meer van files. Waar je in de auto uren vast staat, kan je met de elektrische fiets zo omheen. Bovendien kan ook het openbaar vervoer dat weer eens niet gaat jouw dag niet verpesten. Je kan immers altijd de elektrische fiets pakken, wanneer je ergens heen wil.