Black Friday is een zeer bekend shopping event dat ieder jaar georganiseerd wordt, ook in Nederland. Een minder bekende shopping dag die zeker niet zo interessant is als Black Friday, is Singles Day. Dit shopping event komt niet uit de Verenigde Staten, maar vindt zijn oorsprong in China. Meer over dit jaarlijkse event, lees je op deze pagina.

Wat is Singles Day?

Veel mensen zijn single. Sommige singles hebben liever een partner, maar er zijn ook veel vrijgezellen die eigenlijk hartstikke trots zijn op hun vrijgezelle leven. Speciaal voor deze laatste groep singles is Singles Day in het leven geroepen. Op deze dag vieren vrijgezellen dat ze trots zijn op hun single leven.

In China is Singles Day een nationale feestdag. Op deze feestdag staat shoppen centraal. Op Singles Day worden veel producten namelijk met flinke korting verkocht, net zoals bij de Amerikaanse feestdag Black Friday het geval is. Vrijwel iedere winkel in China doet aan de feestdag mee. En omdat Singles Day steeds bekender wordt in Nederland, zijn er ook steeds meer Nederlandse winkels die met de feestdag meedoen.

Singles Day valt altijd op de elfde dag van de elfde maand, ofwel op 11 november. Ook in Nederland wordt Singles Day op deze dag georganiseerd.

De oorsprong van Singles Day

Singles Day werd voor het eerst georganiseerd in 1993. De eerste jaren was de feestdag nog niet zo bekend en groots. Tegenwoordig is dit wel anders. Sterker nog, de Chinese omzet van Singles Day is hoger dan de complete jaaromzet van Nederland. Daar komt nog bij dat experts in 2018 een omzetstijging van 50 procent verwachten voor Singles Day. Je kunt deze feestdag dus zeker een groots festijn noemen.

Singles Day in Nederland

Steeds meer Nederlandse bedrijven doen mee met buitenlandse shopping events. Denk hierbij aan Black Friday, maar ook aan Singles Day. Black Friday is nog altijd groter in Nederland dan Singles Day, maar naar verwachting doen er dit jaar wel beduidend meer Nederlandse winkels mee met het Chinese shopping event. Zeker van de grote retailers, waaronder Bol.com, Coolblue en MediaMarkt, wordt verwacht dat zij met Singles Day meedoen dit jaar.

Daarnaast kun je op Singles Day ook met korting shoppen bij Chinese webwinkels. Denk hierbij aan AliExpress en Alibaba: twee grote partijen die al jaren meedoen met Singles Day. Mochten de grote Nederlandse retailers niet meedoen met het shopping event, dan hoef je de vele Singles Day deals dus zeker niet te missen.

De beste Singles Day deals

Op Singles Day kun je met flinke korting shoppen. Houd de vele Singles Day deals in de gaten en je weet zeker dat je geen enkele aanbieding mist. Door op Singles Day te shoppen, bespaar je met gemak tientallen tot honderden euro’s. Het checken van de Singles Day deals is dus zeker de moeite waard!