PS5

De PlayStation 5, zo leren we uit reviews en ervaringen op internet, voldoet aan de verwachtingen. De gebruikers zijn goed te spreken over de PlayStation van Sony en noemen de Playstation 5 in alles beter dan de voorganger, de PS4.

PS5

Nieuw spel? Kwestie van downloaden!

Kies je voor de reguliere Playstation 5 met diskdrive of kies je voor de Digital Edition? Want die keuze heb je. De Digital Edition heeft geen schijfstation en je krijgt dus niet te maken met fysieke PS5 games. Wil je een nieuw spel, dan is het een kwestie van downloaden. Kies je wel voor de reguliere en duurdere uitvoering met schijfstation, dan heb je een apparaat inclusief een Blu-ray speler.

De snelheid van laden is sterk verbeterd op de PS5

De gebruikers zijn zeker te spreken over de snelheid van laden. Die is van tussen de tien en vijftien seconden teruggebracht naar minder dan een seconde. En dat maakt nogal een verschil en voorkomt een hoop ergernis. De audiokwaliteit van de PS5 is echt fenomenaal te noemen en geluidseffecten zijn nu individueel aan te passen. Daardoor is een andere ergernis- die van het steeds herhalende geluid tijdens de game- ook voorgoed verleden tijd.

Speel de spellen van de PS4 ook op de PS5

Op de PS5 kun je de spellen van de PS4 spelen. Dat betekent dat je dus na de aankoop van de PlayStation 5 meteen een breed arsenaal aan spellen kunt spelen. Met een ook al sterk verbeterde controller, de DualSense, is spelen op de PS5 bovendien nog realistischer geworden.