Trouwringen worden al heel lang door mensen over de hele wereld gebruikt bij de trouwceremonie. Nu nog steeds gebruiken de meeste landen in de wereld trouwringen. De betekenis van de trouwringen is nu alleen iets veranderd.

Toen

Vroeger was trouwen een transactie en de koppels kozen elkaar niet uit. Het maakte niet uit of je uit een hele rijke of hele armen gezien kwam. Het hoofd van de gezin maakte de beslissing en dit was meestal de vader. De transactie was er voor bedoeld om beide partijen iets op te leveren. Deze contract werd gesloten door te trouwen. De dochter werd dan als het ware weggegeven. De trouwringen werden toen nog vooral alleen door de vrouwen gedragen. Het was een symbool van dat ze al bezet waren en dus van iemand. Romantiek was bij deze transactie ver te zoeken.

Nu

Nu kiest iedere persoon met wie hij of zij trouwt. De trouwringen worden nu ook door beide gedragen en het staat nu symbool voor de liefde. De trouwringen hebben geen begin of einde en dus staat het voor eeuwige trouw. Trouwen is nu dan ook een hele romantische aangelegenheid met een groot feest om het te vieren met familie en vrienden.