recycle

Het is natuurlijk heel belangrijk dat wij goed omgaan met de wereld, want wij moeten hier ten slotte nog heel lang op leven. Daarom zijn er verschillende soorten organisaties die zich hier voor inzetten en Akwadraat is daar een van, zij begonnen met de actie “Van afval naar grondstof“. Persoonlijk vind ik het echt heel goed dat mensen zich hier zo erg voor inzetten. Veel mensen zijn zich er helemaal niet van bewust dat het op dit moment niet zo goed gaat met de wereld. Daar kunnen wij met zijn alle wel iets aan gaan doen. Door organisaties zoals deze worden mensen zich daar bewust van en dat is stap een. Stap twee is om mensen daadwerkelijk te stimuleren om ook echt iets te gaan doen.

recycle

Een belangrijk onderwerp

Zelf vind ik het ook heel belangrijk dat mijn kinderen weten wat er nou eigenlijk aan de hand is op de aarde. Daarom besloot ik zij te vertellen over de actie “Van afval naar grondstof”. Samen met mijn vrouw probeerde ik mijn kinderen uit te leggen dat het heel belangrijk is om vuilnis te scheiden. Dat is voor ons een kleine moeite maar als iedereen dat doet dan kan dat een groot verschil uitmaken. Een hele tijd geleden deden mensen dat namelijk nog helemaal niet. Toen was het heel normaal om alles in de zelfde vuilnisbak te gooien. Gelukkig hebben wij nu veel meer kennis en kunnen wij starten met de planeer weer beter maken. Mijn kinderen wouden daar heel graag aan meehelpen.

recycle