Zonbescherming
De zon kan ons allen een heerlijk gevoel geven en zorgt voor de aanmaak van vitamine D Dat is gezond! Maar we moeten ons ook bewust zijn van de risico’s van overmatige blootstelling aan uv-stralen. Ieder huidtype heeft zijn eigen behoeften als het gaat om zonbescherming. Een universele aanpak bestaat niet, maar met advies op maat kun je je huid optimaal beschermen. Hieronder geven we je enkele zonbeschermingstips voor verschillende huidtypen.

Licht huidtype (huidtype 1-2)

Mensen met een licht huidtype verbranden snel en worden maar langzaam bruin. Voor zonbescherming van dit huidtype is een hoge SPF-zonnebrandcrème belangrijk. Kies voor een crème met een factor van minimaal 50 en breng deze royaal aan. Vermijd de zon tijdens de piekuren en draag beschermende kleding, zoals een hoed en een lange broek of rok.

Gemiddeld huidtype (huidtype 3-4)

Dit huidtype verbrandt minder snel en wordt gemakkelijker bruin. Een SPF tussen de 30 en 50 is meestal voldoende, maar zorg ervoor dat je de zonnebrandcrème regelmatig opnieuw aanbrengt. Geniet van de zon, maar blijf alert op veranderingen in je huid.

Donker huidtype (huidtype 5-6)

Mensen met een donker huidtype verbranden bijna nooit en worden snel en diep bruin. Hoewel de natuurlijke bescherming hoger is, is het nog steeds belangrijk om je huid te beschermen tegen UV-stralen. Kies een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 15 en breng deze regelmatig aan, vooral als je langdurig in de zon bent.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid kan reageren op zonnebrandcrèmes met bepaalde ingrediënten. Kies voor een hypoallergene zonnebrandcrème zonder parfum en andere irriterende stoffen. Test altijd eerst een klein beetje van het product op een klein stukje huid om te kijken of er geen reactie optreedt.

Acne-gevoelige huid

Mensen met een acne-gevoelige huid moeten zonnebrandcrèmes kiezen die niet-comedogeen zijn, wat betekent dat ze de poriën niet verstoppen. Zoek naar lichte, olievrije formules die speciaal zijn ontwikkeld voor de vette huid.

Zonbescherming is maatwerk

Het is belangrijk om je huidtype te kennen en de juiste zonbescherming te kiezen die daarbij past. Door het volgen van deze adviezen op maat kun je optimaal genieten van de zon zonder de risico’s van schadelijke UV-stralen. Bescherm je huid goed en geniet verantwoord van de zon! Sommige mensen hebben een zonverslaving. Heel ongezond. Maar er zijn ook nog steeds mensen die een rookverslaving hebben. Bah! Lees dit blog om te zien hoe je met acupunctuur van je rookverslaving afkomt.