Nederland saai? Echt niet! De meeste mensen denken dat ons land maar een saai klein kikkerlandje is dat eigenlijk niets heeft. Toch is het tegendeel waar. In ons kleine landje zijn genoeg gekke plekken waar je naartoe kunt gaan op je vrije dag. Wil je weten wat de gekste plekken in Nederland zijn? Lees dan snel verder!

Kijk uit Attention – Hoge Veluwe

Een van de gekste plekken in Nederland ligt in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het complete park bestaat uit de collectie van het Kröller-Müller museum. Een geheel nationaal park dat een groot museum is, is al enigszins gek te noemen. Wanneer je door het museum loopt of een wandeling door de beeldentuin maakt lijkt er niets geks aan de hand. Het wordt pas raar als je de trap met maar liefst 270 treden op wil lopen. Deze trap brengt je naar een uitzichtpunt van 52 meter hoogte, maar de trap is niet de gewone trap die je in je huis hebt staan..

Giethoorn

Een andere gekke plek in Nederland is misschien wel het bekendste Nederlandse dorpje ter wereld: Giethoorn. Giethoorn is een klein dorpje in Overijssel waar je geen auto’s door het dorp heen zult zien rijden. Nee, in dit dorp kun je alleen jezelf verplaatsen per boot! Overal waar je naartoe wilt gaan, moet je via het water naartoe. Alle huizen staan op een individueel eiland. Even naar de buren toe? Dan moet je eerst slootje springen! Wil jij dit mooie dorp bezoeken? Rondvaart Zuideinde bied je de leukste tochten aan. Het is bijvoorbeeld leuk om een boot huren Giethoorn, zodat jij de echte Giethoorn experience kunt ervaren!