Ik ben van jongs af aan met familie op wintersport geweest. Naast het gezin gingen we ook met ooms en tantes op vakantie. Voor ons als kinderen was dat erg leuk. We konden namelijk met elkaar in de auto zitten en elkaar vermaken op de momenten dat het nodig was. Zo was het uit eten gaan nooit saai bijvoorbeeld. Voor de ouders was dat ook handig, want zij hoefden een stuk minder op ons te letten in die tijd. Naast deze praktische redenen zijn er nog meer redenen waarom het volgens mij een aanrader is om met familie op wintersport te gaan.

De gezamenlijk activiteiten waren nooit saai

Een paar snowboard bindingen kopen voor een kind ligt niet erg voor de hand. We gingen daarom vaak met de hele familie naar een verhuurwinkel om in één keer alle spullen mee te nemen. Door het hebben van leeftijdsgenootjes werd dat een stuk leuker, ondanks dat een eigen snowboard kopen ook leuk had geweest. Voor op de berg was het ook erg fijn om leeftijdsgenoten te hebben. Wij werden namelijk op les gezet. Normaal kwam je dan tussen vreemde kinderen, maar wij zaten vaak met een paar bij elkaar. Dat maakte het lessen een stuk leuker, aangezien de andere kinderen ook vaak Duits spraken.

In het dal leverde het ook veel op

Tot deze dag kijken we oude filmpjes van de wintersport van vroeger. Zo werden we vaak gefilmd als we les hadden, maar ook als we bijvoorbeeld s’avonds aan het spelen waren. Mijn familie huurde vaak met elkaar een huis en we konden daarom nog best veel speelgoed meenemen. Daarnaast hebben we ook meerdere optredens gegeven met de kinderen, terwijl onze ouders lekker in het huis aan het après-skiën waren. Al met al is het leuk om met familie om op wintersport te gaan. Voor zowel de kinderen als de ouders, want iedereen kan zich vermaken met leeftijdsgenoten. Heb je uiteindelijk besloten om met de hele familie op wintersport te gaan? Kijk online wat je nodig hebt, zoals een snowboard, voor een geslaagde vakantie!