Drankpakket

In Nederland en veel andere landen staat de maand december vooral bekend om de vele tradities. Een van de tradities waar men doorgaans blij van wordt is die met betrekking tot kerstpakketten. Werkgevers verstrekken deze pakketten aan hun personeel om dankbaarheid te betuigen over het geleverde werk in het afgelopen jaar. Daarbij is het ook gewoon een leuk aardigheidje, eentje waarmee het toch al gezellige kerstfeest nog wat extra cachet krijgt. Is er dan echt helemaal niets mis met deze traditie? Nou ja, je zou hooguit kunnen zeggen dat de inhoud van de wat meer traditionele kerstpakketten ietwat voorspelbaar kan zijn. Echter is bij sommige kerstpakkettenleveranciers het assortiment dusdanig uitgebreid, dat van voorspelbaarheid helemaal geen sprake hoeft te zijn. Je kunt zelfs aan pakketten komen die maar weinig weg hebben van het traditionele voedselpakket. Drankpakketten vormen hiervan een bekend en geliefd voorbeeld. Daar komt nog bij dat deze drankpakketten zich voor meer doelen (en mensen) lenen.

Drankpakket

Ook ideaal als relatiegeschenk

De kans is groot dat als je als ondernemer in december kerstpakketten aan je personeel uitreikt, dat je dan ook aan andere mensen denkt die belangrijk zijn voor je bedrijf. Hiermee worden bijvoorbeeld afnemers, klanten en leveranciers bedoeld. Aan deze mensen 

een pakket vol met kleine maar luxe etenswaren geven is echter niet gebruikelijk. Een drankpakket is wat dat betreft logischer, zeker als je uit ervaring (?) al precies weet wie je van welke drank moet voorzien.