Zijn de blaadjes van je vetplant eraf gevallen? Is de plant bijna bruin? Vetplanten hebben niet enorm veel zorg nodig, maar ze kunnen natuurlijk altijd doodgaan. Onder de verkeerde omstandigheden is er geen redden aan. Wil jij jouw vetplant redden? Dan moet je de onderstaande fouten niet maken. De hovenier Meppel zet de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje. 

Te weinig zonlicht

Vetplanten houden enorm van licht. Op de plaatsen waar ze natuurlijk groeien staan ze vaak tot wel 12 uur per dag in de brandende zon. Wanneer de planten in een huis worden neergezet, is het soms moeilijk om dit te evenaren. Daarom is het een slim idee om de planten op een zonnige plek in huis neer te zetten. Heb je minder licht in huis? Dan kun je het beste voor een aloë vera plant gaan. Deze heeft minder zonlicht nodig, vertelt de hovenier Zwolle.

Te weinig of te veel water

In de woestijn, waar de vetplanten groeien, zijn enorm natte periodes afgewisseld met enorm droge periodes. Dit vinden zij de fijnste manier om water binnen te krijgen. Je kan het beste de hele binnenpot van de plant onderdompelen in water, Laat de pot daarna heel goed uitlekken en zorg ervoor dat hij niet in water blijft staan. Laat de grond vervolgens weer helemaal uitdrogen voordat je het proces herhaalt. 

Gewone potgrond

Het is voor bijna iedere plant goed genoeg als ze in gewone potgrond staan, maar dat geldt niet voor de vetplant. De vetplant komt namelijk uit een compleet ander klimaat en zal dus niet overleven in de potgrond van de lokale supermarkt. Voor een vetplant kun je het best een mix van potgrond, zand en puimsteen gebruiken. Er zijn ook speciale mixen voor vetplanten. Deze doen het ook erg goed.