Workstation

Je hebt vast wel eens gehoord van een workstation. Maar wat is het nu eigenlijk? Waar wordt het zoal voor gebruikt? Eigenlijk zijn het simpel gezegd supercomputers. Het zijn zeer krachtige computers, die vaak door professionals worden gebruikt die bepaalde beroepen beoefenen. Denk aan architecten en videobewerkers. Wil je meer weten over workstations? Lees dan vooral even verder.

Workstation

De supercomputers

Maar wat is dat nu eigenlijk? Zo’n supercomputer? Zoals de naam al zegt zijn het geen gewone computers. De computer die jij gebruikt, is dus hoogstwaarschijnlijk geen supercomputer. En dat hoeft ook helemaal niet, want een supercomputer is vaak niet eens nodig voor de meeste mensen. Want gebruik je jouw PC alleen maar om lichte programma’s te draaien? Dan is een supercomputer niet eens nodig. Want voor het gebruik van je internet browser en Word, heb je lang geen dure computer nodig. 

Workstation

Echter zijn er genoeg mensen die wel zo’n computer nodig hebben. Maar dit zijn dan mensen die een beroep hebben waarvoor ze dit nodig hebben. Tekenprogramma’s zijn bijvoorbeeld erg zwaar, en deze kun je dan ook niet gebruiken met de meeste laptops. Je hebt een computer nodig die zeer krachtig is, maar dat niet alleen. Het moet voorzien zijn van hoogwaardige onderdelen, en het systeem moet tevens stil kunnen draaien. Want het is natuurlijk erg storend wanneer je computer veel lawaai maakt. Vooral wanneer je het voor je werk gebruikt. Dan wil je een computer hebben die geen geluid maakt, en dat kan met een workstation.