Muziek heeft altijd al een grote rol gespeeld in mijn leven en ik had al vroeg piano- en gitaarles. Nu ik volwassen ben, heeft muziek nog steeds een speciaal plekje in mijn leven en ben ik me ook meer gaan verdiepen in de achtergrond van muziek. Ik heb allerlei muziek documentaires ontdekt op MuziekDocumentaire.nl en heb hier inmiddels heel wat uurtjes aan gespendeerd!

Interessante verhalen achter de muziek

Muziek documentaires zijn heel erg interessant, want zo kom je meer over de artiest of muzikant te weten en zijn of haar achtergrondverhaal. Door het kijken van bekende en minder bekende muziek documentaires kom je veel te weten over hoe de muziek is ontstaan. Ik raak zelf heel erg geïnspireerd door muziek, maar eigenlijk is het ook interessant om te weten wat de artiest heeft geïnspireerd om muziek te maken! Ook ben ik na het kijken van sommige documentaires anders gaan luisteren naar bepaalde liedjes, omdat je nu beter begrijpt waar de tekst over gaat en door wat voor fase de artiest op dat moment ging. Ook heb ik documentaires gekeken over muziekgenres die niet per se mijn favoriet waren. Hier heb ik ook weer veel van geleerd en ik ben deze muziekgenres ook weer meer gaan waarderen!

Een online beeldbibliotheek voor muziekliefhebbers

Ik kan dus zeker iedereen aanraden om eens een aantal documentaires te bekijken op MuziekDocumentaire.nl. Vooral Jimi Hendrix – The Last 24 Hours heeft veel indruk op me gemaakt. Ten eerste omdat ik natuurlijk groot fan van deze legendarische gitarist ben, maar ook omdat het om de laatste dag van zijn leven gaat. Maar natuurlijk staan er nog veel meer interessante, leuke en ontroerende documentaires op deze site! Alles is ingedeeld op genre, maar je kunt ook zelf gebruikmaken van de zoekfunctie en bijvoorbeeld op jouw favoriete artiest zoeken. Naast documentaires kun je hier trouwens ook films, concertregistraties en muzikale docudrama’s terugvinden. Je hoeft helemaal niks te downloaden, want al het beeldmateriaal wordt online gehost. Heel handig dus!