Ieder huisje heeft zijn kruisje. Het is een bekend gezegde. Het houdt in dat er eigenlijk in ieder huis wel wat gaande is. De meeste zaken blijven doorgaans binnenskamers, maar het komt ook geregeld voor dat er wat gebeurt wat je het liefste met de buitenwereld zou willen delen. Denk in dat geval maar eens aan een geboorte, maar bijvoorbeeld ook aan een sterfgeval binnen de familie. Je zou natuurlijk in een dergelijk geval een bericht op Social Media kunnen plaatsen. Dat is een onpersoonlijke manier die niet door iedereen wordt opgemerkt. Niet iedereen heeft immers Facebook of Twitter. Een andere manier is een stukje in de krant. Dat klinkt als een verouderd medium maar niets is minder waar. De krant is nog net zo actueel als vroeger.

Dagblad van het noorden

Een stukje bij de familieberichten

Een stukje bij de familieberichten wordt door alle abonnees van de krant gelezen. Het scheelt je een behoorlijk stuk in de kosten van jouw drukwerk. Je hoeft geen honderden kaartjes meer te versturen en daarnaast hoef je  niet naar de drukkerij toe. Een keer met het Dagblad van het Noorden contact opnemen volstaat. Een geboorte, overlijden of eventueel een jubileum komt prominent in de krant te staan. Op die manier weet de gehele familie en jouw hele vriendenkring van de gebeurtenis in jouw gezin. Je kunt een dergelijk stukje laten voorzien van een foto of een andere afbeelding tegen extra vergoeding.

 

Als je dan toch gebruik maakt van Social Media

Uiteraard zijn er meer dan genoeg mensen die gebruik maken van social media. Jij waarschijnlijk ook. Gelukkig kan je met het Dagblad van het Noorden op meerdere manieren contact opnemen. Je kan contact opnemen via de Facebook pagina. Je zal er geen familiebericht kunnen plaatsen, maar je kan er wel reageren op het nieuws van de dag. Op de online community vind jij je vrienden en familie. Je kan daar jouw bericht achterlaten en de aandacht van de lezer ergens op vestigen. Op die manier bereik je meerdere groepen lezers via hetzelfde medium. De krant is namelijk allang niet meer alleen een papieren krant in de bus. Het is een nieuwsmedium wat met zijn tijd meegaat.

 

Reageren op het nieuws

Zie je een artikel in het Dagblad van het Noorden wat jou raakt, om wat voor reden dan ook, dan staat het je altijd vrij om te reageren. Doe jij dat het liefste met een brief, dan schrijf je een brief aan de krant. Deze brief zal bij de ingezonden reacties komen te staan. Reageer jij het liefste digitaal, dan kan je op bijvoorbeeld de Facebook pagina onder een artikel reageren. Ook via de online editie kan je jouw mening over het nieuws van de dag ventileren. Het nieuws raakt ons immers allemaal.