wasbare luiers pakket

Wasbare luiers hebben veel voordelen ten opzichte van wegwerpluiers. Niet alleen vervuilen wasbare luiers het milieu niet, maar ook brengen ze gemak voor je baby of peuter.

Droge billetjes, dat voelt fijn voor elke baby

Een natte luier irriteert de billetjes. Het schrijnt en jeukt. De baby wordt er huilerig van. Een wasbare luier is snel te verschonen omdat het omdoen van een droge wasbare luier geen extra geld kost. Een wegwerpluier kost geld, elke keer dat je er een uit het dure pak haalt en na gebruik weggooit. Het blijkt dat ouders die wasbare luiers gebruiken hun kleintjes niet vaak onnodig met een natte luier opzadelen. Ieder wasbare luiers pakket wordt namelijk wordt eenmalig gekocht en daarna kunnen de luiers jarenlang opnieuw gebruikt worden.

wasbare luiers pakket

Zit een wasbare luier prettig?

Wasbare luiers zitten plezierig, ze zijn zacht en voelen comfortabel aan. Ze sluiten makkelijk, met klittenband. De huid van kleine kinderen is dunner dan de huid van grotere kinderen. Wegwerpluiers bevatten vocht onttrekkende stoffen die de tere babyhuid snel irriteren. Wasbare luiers zijn gemaakt van prettige zachte stofjes. Kies voor een fris neutraal wasmiddel en je baby zal innig tevreden wasbare luiers dragen.

Minder zalf voor de billetjes

Wegwerpluiers bevatten kunstmatige vocht absorberende stoffen die de balans van de babyhuid gemakkelijk verstoren. Het resultaat is irritatie, jeuk en pijn. Soms gaat de babyhuid stuk. Om de babyhuid te beschermen wordt babyzalf gebruikt. De zalf is duur en plakt aan de billetjes van de baby. Met wasbare luiers komt irritatie aan de kwetsbare babyhuid niet snel voor. De luiers zitten comfortabel en veroorzaken geen stress.

Wat kost het wasbare luiers pakket?

Het wasbare luiers pakket bevat (afhankelijk van het merk en het pak wasbare luiers dat je koopt) een flink aantal wasbare luiers die meestal gebruikt kunnen worden vanaf de geboorte tot aan de zindelijkheidsleeftijd. De prijs is afhankelijk van de grootte van het pakket luiers. Wasbare luiers zijn hip en ze gaan zo lang mee dat ze ook voor een tweede of derde kind gebruikt kunnen worden. Het is een eenmalig aankoop die voor de gehele periode dat je kindje luiers draagt, goed voor babybillen zorgt. Onderzoek heeft uitgewezen dat je op termijn ongeveer 400 tot 500 euro goedkoper uit bent met de aanschaf van wasbare luiers.