Tegenwoordig zijn er baantjes genoeg voor iedereen, dus ook voor studenten! Maar misschien zoek je nog wel werk. Om een baantje te vinden kan je verschillende dingen doen, je kunt naar een uitzendbureau gaan en daar gaan vragen om werk. Tegenwoordig gaan de meeste mensen op zoek via Google, dit is dan ook wel logisch want je kunt er eigenlijk alles op vinden. We weten dat het zoeken van werk niet heel moeilijk is, maar wat voor leuke bijbanen zijn er nou eigenlijk? Omdat dit best lastig is om uit te zoeken hebben wij wat leuke banen op een rijtje gezet die geschikt zijn voor studenten!

  • Horeca: de horeca is 1 van de bekendste bijbaan voor studenten. Er zijn dan ook veel restaurants in Nederland en er is veel vraag naar personeel. Het enige wat je moet zijn is: vrolijk, open en flexibel. Het kan zomaar eens zijn dat je in de avond tot 3 uur door werkt. Dit zal niet standaard elke dag zijn maar je moet er wel rekening mee houden.
  • Privéchauffeur: heb je je rijbewijs en vind je het leuk om te rijden? Wordt dan een chauffeur, je kan bijvoorbeeld een privéchauffeur worden. Je mag dan rijden in een auto van de zaak en moet je mensen ophalen. Wanneer je privéchauffeur bent moet je meestal naar Schiphol rijden om bijvoorbeeld een zakenman op te halen en die naar een vergadering brengen
  • Verhuisbedrijf: er zijn verschillende verhuisbedrijven die op zoek zijn naar jonge sterke studenten. Zo is er bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in den haag die meerdere studenten in dienst hebben. Er is dan ook veel vraag naar studentverhuizers, dit komt omdat ze meestal jong zijn en goed kunnen verhuizen. Vind je het leuk om te verhuizen? Wordt dan studentverhuizer!
  • Supermarkt: elke stad of dorp heeft meestal wel een supermarkt, ze bieden dan ook mooi werk aan voor studenten. Dit kan een mooie baan zijn als je nog maar 15 jaar oud bent, je mag hier dan al gaan werken en geld verdienen. Als je 16 bent mag je er in de avond werken en werk je rond de 9 uur per week.
  • Hovenier: wil je liever lekker buiten werken? Dan is het leuk om bij een hovenier bedrijf te gaan werken. Je mag dan lekker in de tuin werken en van allerlei werk doen, je mag bijvoorbeeld grasmaaien en de boompjes snoeien.
  • Tuinbouw: heb jij groene vingers? Ga dan op zoek naar een kas! Misschien zit er wel een kas bij je in de buurt. Het is meestal wel iets wat zwaarder werk en krijg je meestal wel goed betaald.
  • Bijles: wanneer je ergens erg goed in bent kan je mensen bijles gaan geven. Dit kan bijvoorbeeld een sport zijn of iets wat met school te maken heeft. Je kan bijvoorbeeld heel erg goed zijn in wiskunde, je kunt dan mensen bijles geven die het niet zo heel goed kunnen. Je kan hier flink goed betaald voor krijgen en je helpt nog eens mensen ook!

Dit waren een paar leuke bijbanen die mogelijk zijn voor studenten, er zijn er nog veel meer als je even zoekt op het internet!