Vroeger was alles makkelijker, je hoefde niet speciaal een e achter b, oftewel een BE rijbewijs te hebben voor het rijden met een aanhangwagen.  Tegenwoordig is de wet zo anders dat je voor een grotere aanhangwagen, inclusief  het trekkende voertuig met niet meer laadvermogen dan 3500 kilogram een e achter b rijbewijs moet hebben. Kom je hierboven dan is zelfs een vrachtwagen rijbewijs nodig. Zelf heb ik een BE rijbewijs, ben nog van de oude stempel, kreeg dit standaard erbij op mijn rijbewijs. Mijn zoon moet echter voor dit rijbewijs een apart examen afleggen.  We kregen de tip om bij Osseforth Opleidingen Limburg een proefles aan te vragen. Tijdens deze les wordt er bekeken hoeveel lessen er ongeveer nodig zouden zijn.  Zo kan jezelf ook een beetje berekenen hoeveel het gaat kosten.  Aangezien mijn zoon heel handig is met het rijden van een aanhangwagen had hij al snel het rijbewijs behaald.  JG

Echt makkelijk.

Mijn zoon heeft na het behalen van zijn rijbewijs meteen een mooie aanhangwagen gekocht. Zowel handig voor zijn werk, maar ook voor het helpen met verhuizingen en andere transporten binnen de familie. Elke keer als iemand iets heeft gekocht wat niet in een normale auto past wordt mijn zoon gebeld met het verzoek om te helpen, uiteraard tegen een geringe vergoeding. Leuk voor mijn zoon, om een klein zakcentje erbij verdienen. Ook wij hebben hierdoor geld in de zak kunnen houden toen we gingen verhuizen. Niet een verhuiswagen, maar mijn zoon met aanhangwagen hebben we ingeschakeld. Scheelde ons een hoop in de kosten, en hij had weer wat zakcentjes erbij.  JG