b12 vitamine

Voedingssupplementen zijn speciale preparaten met daarin een of meer vitamines en mineralen. Het aantal mensen in Nederland – en ook in het buitenland – dat gebruikmaakt van supplementen, zoals B12 vitamine of vitamine D, is de afgelopen decennia explosief gestegen. Dit heeft te maken met de vele interessante voordelen die toegeschreven worden aan het gebruik van supplementen. Maar wat zijn eigenlijk de belangrijkste voordelen van het geregeld slikken van supplementen? In dit blog brengen we alle pluspunten van supplementengebruik voor je in kaart.

Supplementen zijn goed om je fysieke weerstand te verhogen

Het menselijke immuunsysteem kan niet zonder voldoende mineralen en vitamines om goed te blijven functioneren. Door te kiezen voor een goede supplementen-mix, bijvoorbeeld met B1 en B12 vitamine, vitamine E en bijvoorbeeld visolie – kun je je immuunsysteem een flinke positieve boost geven. Zo ben je beter beschermd tegen bacteriën en virussen. Belangrijk om je weerstand te verhogen is ook het slikken van de juiste mineralen. Met name zink, ijzer, magnesium en calcium hebben positieve effecten op je weerstand.

b12 vitamine

Meer energie & meer mentale kracht

Een tweede pluspunt van het gebruik van supplementen met vitaminen en mineralen, is dat je hiermee je energieniveau kunt verhogen en ook je mentale gesteldheid een positieve injectie kunt geven. Door het snelle moderne leven zijn volwassenen, maar zeker ook kinderen, sneller moe en mentaal uitgeput. Door te kiezen voor voedingspreparaten met onder meer vitamine B, D en E help je je lichaam en geest om sneller te herstellen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om dagelijks groente en fruit te eten en te kiezen voor een gevarieerd menu. Maar in onze jachtige tijd schiet gezond eten er dikwijls bij in. Als je dan thuis voldoende voedingssupplementen hebt liggen, kun je dat met de juiste preparaten oplossen en blijf je mentaal en fysiek goed functioneren.

Handig om tegen uiteenlopende soorten kwaaltjes te gebruiken

Het gebruik van voedingssupplementen is ook nuttig tegen allerlei kwaaltjes. Zo helpt vitamine D je gebit gezond te houden en kan het in de wintermaanden depressies voorkomen. Andere mineralen en vitamines helpen bijvoorbeeld tegen maagklachten, diarree of helpen je om je beter te kunnen concentreren.