cranberries

Wanneer je op zoek bent naar een lekkere snack, denk er dan eens aan gedroogd fruit kopen. Maar veel mensen vragen zich af hoe droog fruit wordt gemaakt, en is het gezond om als snack te nemen. Kun je beter een snoepje nemen of toch een beetje gedroogd fruit?

Hoe wordt gedroogd fruit gemaakt?

gedroogd fruit kopen

Bij gedroogd fruit is al het vocht onttrokken uit het fruit. De beste tijd om dit te doen is als het fruit rijp is. Dan is het fruit het lekkerste, niet te zoet of te zuur. Een speciale droogmachine zorgt ervoor dat het fruit wordt gedroogd. Het smaakloze vocht verliest de vrucht, maar de natuurlijke zoete smaak blijft wel. Vaak is het fruit afkomstig uit landen rondom de Middellandse Zee zoals Tunesië of Turkije. Ook tropische landen hebben veel gedroogd fruit, je kunt dan denken aan Thailand of Indonesië. Gedroogde vruchten worden ook wel tropische vruchten of zuidvruchten genoemd.

Tijdens het droogproces gaan er wel voedingsstoffen verloren door de hitte van de oven. Er blijven nog genoeg voedingsstoffen over dat je toch kunt zeggen dat gedroogd fruit gezond is. Door het drogen van het fruit worden alle voedingsstoffen geconcentreerd. Naast de bestaande voedingsstoffen zit gedroogd fruit vol met vitamine B1, vitamine B6, foliumzuur en ijzer.

gedroogd fruit kopen

Ter vervanging van snoep en suiker

Wil je een gezondere snack dan snoep dan kun je beter gedroogd fruit kopen. Gedroogd fruit heeft namelijk een heerlijke, natuurlijke zoete smaak. De meeste mensen denken dat gedroogd fruit vanwege de suiker niet gezond is, maar het tegendeel is waar. Naast de natuurlijke suikers zit gedroogd fruit vol met voedingsstoffen. Je kunt gedroogd fruit ook perfect gebruiken ter vervanging van suiker in gerechten, probeer maar eens dadels om je cake, taart of zoet brood op smaak te maken. Bestel snel bij Nutsupply gedroogd fruit als gezonde snack.