mooiste steden europa

Europa is een werelddeel op het noordelijk halfrond. Samen met Noord-Amerika en Australië maakt Europa deel uit van de westerse beschaving. Europa ligt ten noorden van Afrika en ten westen van Azië. Europa heeft enorm veel prachtige steden, maar de bekendste steden worden het vaakst bezocht. Er zijn een aantal steden die niet gewaardeerd zijn, omdat niemand deze steden kent, terwijl ze zo mooi zijn, de mooiste steden Europa die je nog niet kent.

mooiste steden europa

Genua

Genua is een Noord-Italiaanse havenstad die onbekend is voor de meeste Nederlanders. Het is een stad in Noordwest-Italië, ten zuidwesten van Milaan, aan de Ligurische Zee. Het is de hoofdstad van de regio Ligurië. Genua heeft ongeveer 600.000 inwoners en is met de haven van Genua de grootste havenstad van Italië. Genua heeft de meest smalle en grootste historische binnenstad van Europa. De eerste indruk is fantastisch en je vindt er veel kerkjes en feestjes. Het is een prachtige stad die wat meer erkenning verdient. Je denkt er in eerste instantie misschien niet aan, maar deze stad gaat je zeker niet teleurstellen. 

Ljubljana

De meeste mensen kennen deze stad niet en denken aan de naam te zien dat het een Aziatisch land is. Nee, het ligt gewoon in ons mooie Europa. Ljubljana is de hoofdstad en de grootste stad van Slovenië. Het is gelegen aan de rivier de Ljubljanica en het gebied heeft bijna 300.000 inwoners. Het voelt als een erg klein dorp, maar het is erg groot voor een swingend uitgaansleven. Binnen een uur zit je aan de Adriatische kust of in de alpen. Het is een erg goedkope stad, dus het is erg aantrekkelijk voor bijvoorbeeld studenten die wat minder geld hebben om te besteden of voor gezinnen die wat meer willen bezuinigen.