Trouwen

In Utrecht en omgeving zijn meer dan genoeg trouwlocaties te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse hotels, kastelen, restaurants en zelfs boten waar je je trouwfeest kunt vieren. Maar welke Utrecht trouwlocatie kies je? Wij leggen je in dit artikel uit waar je op moet letten.

1. De grootte van de ruimte

utrecht trouwlocatie

Een belangrijk punt waar je op moet letten bij het kiezen van een Utrecht trouwlocatie is de grootte van de ruimte. Je wilt niet straks allemaal op elkaar gepropt staan, maar je wilt ook niet dat de ruimte te leeg is. Vraag jezelf daarom af hoeveel mensen je verwacht. Zo kun je de grootte van de ruimte die je nodig hebt goed inschatten.

2. Sfeer

Het is vaak handig om van tevoren een bepaalde sfeer voor je bruiloft uit te kiezen, zodat je aan de hand hiervan alle keuzes kunt maken. Je zorgt er zo ook voor dat alles mooi bij elkaar past. Als je graag voor een klassieke sfeer gaat, is een kasteel, een landgoed of een museum ideaal als trouwlocatie. Ga je liever voor modern? Dan kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een restaurant of een hotel.

Huwelijk

3. Budget

Last but not least: het budget voor je bruiloft. Het afhuren van een Utrecht trouwlocatie brengt vaak aardig wat kosten met zich mee. Vaak is dit ook een van de grootste kostenposten. Bepaal wat het budget is voor je gehele bruiloft en bepaal aan de hand hiervan hoeveel je wilt besteden aan een trouwlocatie.

Houd hier rekening mee, maar wees ook creatief in je keuzes. Wil je graag in een kasteel trouwen en heb je hiervoor onvoldoende budget? Kijk dan of je een deel van het kasteel kunt huren of kunt besparen op andere kosten voor je bruiloft.