Siliconen slang

In elke auto zitten diverse slangen die verschillende onderdelen met elkaar verbinden. Je kunt hierbij denken aan een luchtslang, een radiateurslang of een turboslang. Deze slangen zijn meestal gemaakt van rubber. Je kunt er echter ook voor kiezen om een siliconen slang in je auto te plaatsen. Siliconen slangen zijn iets duurder dan rubberen slangen, maar ze bieden ook verschillende voordelen.

Flexibel

Siliconen slang

Het fijne aan een siliconen slang is dat dit zeer flexibel materiaal is. Je kunt hem gemakkelijk vormen en op de juiste plek in je auto plaatsen. Doordat het materiaal zo flexibel is zal de siliconen slang ook goed aansluiten. Heb je al eerder wat geklust aan je auto? Dan zal het voor jou niet zo moeilijk zijn om een siliconen slang te plaatsen.

Stevig en duurzaam

Ondanks de hoge flexibiliteit is siliconen ook erg stevig materiaal. Het droogt ook minder snel uit dan rubber, waardoor het veel langer meegaat. Je hoeft een siliconen slang dus niet snel te vervangen.

Bestendigheid

Siliconen slang

Siliconen materiaal is goed bestendig tegen verschillende soorten vloeistoffen en temperatuurverschillen. Hierdoor kan het voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt, waaronder ook lucht- en watersystemen. Wil je een siliconen slang gebruiken voor het olie- of brandstofsysteem? Sommige siliconen slangen hebben een extra coating, waardoor ze hiervoor geschikt zijn. Ook zijn alle siliconen slangen goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Makkelijk te verwijderen

Het laatste voordeel van een siliconen slang is dat hij weer gemakkelijk te verwijderen is. Bij een rubberen slang is dit niet altijd het geval, aangezien dit materiaal zich kan samenvoegen met andere materialen.