Wat is hielspoor precies

Wat is hielspoor precies? Die vraag kwam gelijk in mij op toen de dokter aan mij vertelde dat ik daar last van had. Zelf had ik totaal niet verwacht dat ik ooit last zou krijgen van mijn voeten. Al vanaf dat ik jong ben draag ik namelijk altijd schoenen met een goed voetbed. Ook zorg ik ervoor dat ik ze op tijd vervang want ik weet dat het niet goed is om te lang op de zelfde stappers door te lopen. Mijn man en ik waren daarom erg verbaast toen wij die woorden uit de mond van de man in een witte jas tegenover ons hoorde. Ik vroeg gelijk wat ik er aan zou kunnen doen want ik weet dat het altijd goed is om zo snel mogelijk stappen te ondernemen als er iets mis is.

Wat is hielspoor precies


Meer uitleg

Wat is hielspoor precies? Dat is de vraag die mijn dokter voor mij kon beantwoorden. Hij vertelde aan mij dat het een ontsteking in de achterkant van jouw voet is. Dat wordt veroorzaakt doordat er een verkalking plaatst vind waardoor het weefsel erom heen helemaal gaat ontsteken. Dat klonk mij helemaal niet goed in de oren. Mijn dokter vertelde mij dat het vaak komt omdat de voet over belast is geweest. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als jij een baan hebt waarbij jij veel moet staan en zware dingen moet tillen. Ook komt het vaker voor bij sporters omdat die natuurlijk veel staan en rennen. Ik ben blij dat ik nu weet waar de pijn in mijn voet vandaan komt.

Wat is hielspoor precies