Je hebt kunst en kunst, maar ik had nog nooit over speelkunst gehoord. Zo waren wij voor een tijd terug een paar dagen op vakantie in Cadzand. Wat ons meteen opviel waren de boerderijdieren die overal in Cadzand te vinden waren. Ik heb mij laten vertellen dat dit een unieke speelkunst is welke door de kunstenaar Albert kramer zijn ontworpen. deze kunstwerken fleuren niet alleen de straten op, de kinderen kunnen hier naar hartenlust op spelen. In de paar dagen dat wij in Cadzand waren heb ik meerdere foto’s van de kunstwerken gemaakt zo uniek zijn deze beelden.  

 

Zeer leuke kunstwerken

Bij thuiskomst ben ik meteen gaan op Google gaan kijken om te zien waar deze kunstenaar precies zijn atelier heeft. Helaas zit het atelier in Vlaardingen niet even naast de deur, maar zeker een keer de moeite waard om er een keer naartoe te rijden. Natuurlijk zijn de kunstwerken wel zo gemaakt dat deze tegen een stootje kunnen en volgens de wettelijke eisen voldoen. Het kan niet zo zijn dat er een poot afbreekt terwijl kinderen erop aan het klimmen zijn.

Ik bleef nieuwsgierig naar deze kunstenaar en kon het niet laten om een bezoek aan zijn atelier in Vlaardingen te brengen. Ik heb daar mijn ogen uitgekeken. Niet alleen waren er mooie kunstwerken te zien, maar ook foto’s van mooie muurschilderingen. Door deze muurschilderingen zag je duidelijk het verschil. Er hingen foto’s van voor de tekening en van na de tekening. Zo maakte deze kunstenaar van een saaie plek, een plek waar iedereen graag naar kijkt.