Bij sommige kopers van citrusbomen gaat het om de decoratieve waarde van de bomen, bij anderen gaat het echt wel om het kweken van eigen tropische fruit. Als je een sinaasappelboom groot kiest, dan heb je veel kans dat je onmiddellijk vruchten krijgt. Op dezelfde manier kun je ook andere citrusbomen zoals mandarijnen, limoenen en citroenen kopen die onmiddellijk vruchten dragen. En wanneer je je bomen voldoende groot aankoopt, vullen ze ook van de eerste dag al mooi je tuin op. Zo hoef je niet enkele jaren te wachten om van een heuse boom te genieten.

Vraagt een grote sinaasappelboom extra verzorging?

Neen, in vergelijking met kleine sinaasappelboompjes vraagt een grote sinaasappelboom geen extra aandacht. Het is niet omdat een sinaasappelboom groot is, dat hij niet in onze regio’s kan gehouden worden. Bekijk bij beide, zowel bij kleine als bij grote, de standplaats en of ze winterhard zijn. Meestal zijn sinaasappelbomen niet winterhard. Voorzie daarom ook ruimte binnen om je citrusboom in de winter binnen te halen. Als een sinaasappelboom groot is, heb je dus een grotere overwinteringsplek nodig. Hou hiermee rekening bij de aankoop.

Kies je tropische bomen en laat ze thuis afleveren

Misschien wil jij je grote sinaasappelboom combineren met andere tropische planten of bomen. Denk bijvoorbeeld aan palmen en agaven. Ook bougainvillea en oleanders zijn dé planten om je tuin een exotische uitstraling te geven. Zo voelt jouw sinaasappelboom zich helemaal thuis en maakt hij deel uit van je exotische tuin. Het aanbod van tropische bomen, planten en bloemen is groot bij de verkoper. Vraag gerust raad aan de verkoper als het gaat om standplaats, verzorging of het combineren met andere tropische planten. Het makkelijkste is om een grote sinaasappelboom online te bestellen. Hij wordt stevig verpakt en grote sinaasappelbomen worden op een pallet geleverd. Ze ondervinden dus geen hinder bij het transport en jij hebt meteen je boom aan huis geleverd.