gemeentepeiler

Burgerparticipatie groeit, maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Dit houdt in dat steeds meer burgers inzien dat het belangrijk is om iets te doen om je leefomgeving makkelijker, leuker, en mooier te maken. Burgers komen met oplossingen met voor problemen over overheids- of gemeente problemen zonder dat daarom gevraagd was. Natuurlijk is dit alleen maar positief, want voor problemen zijn oplossingen altijd welkom. Burgers komen op deze manier meer in verbinding met de overheid en dit zorgt voor meer transparantie tussen de overheid en zijn burgers. Steeds meer mensen zien in dat, door zelf dingen te ondernemen, je leefomgeving er daadwerkelijk beter van wordt.

Burgerparticipatie

Waarom komt de burgerparticipatie nu pas?

Het lijkt misschien dat de burgerparticipatie er nu pas is, dat is echter niet zo, het is er altijd al geweest alleen was het lang niet altijd even goed te zien. Denk aan protesteren bijvoorbeeld, of een “Whatsapp buurtpreventie” of zelfs het doen van vrijwilligerswerk. Dus burgerparticipatie is er altijd al geweest, alleen is het gewoon lang niet altijd duidelijk voor mensen wat burgerparticipatie precies is. Het is eigenlijk simpelweg het meedoen van burgers met de gemeente en de overheid zonder dat dit aan hun gevraagd is, het beter willen maken van je leefomgeving zonder maar simpelweg zitten wachten totdat de overheid of de gemeente dit doet.

Wie of wat is Gemeentepijler?

Gemeentepeiler is een app waar gemeenten gebruik van kunnen maken op allerlei manieren. Gemeenten kunnen het gebruik van de app inzetten en zo dichterbij de inwoners van hun gemeente komen.  De app wordt al door meerdere gemeenten gebruikt en de app is dan ook zeer geapprecieerd bij de meerdere gemeenten. Het is dan ook volgens deze gemeente een echte aanrader voor gemeenten om aan te schaffen, het brengt je meer in contact met burgers die er wonen.