Op modegebied laten de heren zich tegenwoordig helemaal niet onbetuigd en wordt er zelfs bij de aanschaf van een spijkerbroek op een heleboel zaken gelet. Het komt er allemaal op neer dat de broek uiteraard passend moet zitten, maar er ook nog andere kenmerken moeten zijn die passen bij het gebruik van de broek die men op het oog heeft. Spijkerbroeken zijn echt voor de meeste gelegenheden geschikt en kan het daarom ook gebeuren dat de eisen ietwat met elkaar kunnen verschillen.

Geen nood: voor een ieders smaak valt er wat te vinden

Smaken verschillen nu veel van elkaar en is er daar wel rekening mee gehouden bij het ontwerp van de beste spijkerbroeken voor heren. Voor de moderne man is een goede pasvorm uiteraard van grot belang, maar is het ook belangrijk dat het er ook nog modieus eruitziet. Als het erop aankomt om voor een model te kiezen zijn er de zogeheten slimfit broeken die nauw aansluiten aan de benen of kan er gekozen worden uit de regular fit broeken die een klassieke pasvorm hebben (rechte broekspijpen). Spijkerbroeken voor heren zijn er ook te krijgen in haast elke denkbare kleur, maar wordt er vaak toch voor zwart of blauw gekozen.

Wie met de laatste mode mee wilt doen kan ook een jeansbroek kiezen die kunstmatig afgesleten is en soms zelfs op sommige plekken wat gaten vertoont. Het komt er allemaal op neer welke smaak de koper tentoongesteld en is er aan keuzemogelijkheden geen gebrek.