Mooiste plekken Duitsland

Nu de grenzen weer open zijn in Duitsland kan je weer heerlijk op vakantie. Je moet je nog wel aan de maatregelingen houden, maar er even tussenuit na deze rare tijd is zeker een must. Duitsland is een groot land met mooie regio’s die bij veel toeristen in trek zijn. Maar wat zijn nou de mooiste plekken in Duitsland? Wij geven je een aantal tips voor je vakantie deze zomer in Duitsland.

Mooiste plekken Duitsland

De regio’s Beieren en Zwarte Woud

De regio Beieren ligt vlakbij de grens met Oostenrijk en heeft vele historische gebouwen en kastelen die er sprookjesachtig uitzien. De natuur is schitterend met zijn meren, alpenweiden en mooie bossen. Het is één van de mooiste plekken in Duitsland met steden zoals München, Neurenburg en Regensburg. In de regio Zwarte Woud vind je ruim 30.000 kilometer aan wandelpaden. Het is een prachtig gebied voor natuurliefhebbers, watersporters en fanatieke wandelaars. Ook staat het Zwarte Woud bekend om zijn kersentaarten en koekoeksklokken. Je wordt omringd door bergen die ervoor zorgen dat het Zwarte Woud een prachtig dal lijkt.

Mooiste plekken Duitsland

Sauerland en Thüringen

In het westen van Duitsland ligt de regio Sauerland. Bij veel mensen staat deze regio bekend als een natuur en ski gebied. In de winter kan je hier genieten van een wintersportvakantie, maar in de zomer is het een perfect gebied voor cultuur en natuur liefhebbers. Middeleeuwse kastelen en eeuwenoude steden staan in dit gebied die je kan ontdekken. In de regio Thüringen hebt je indrukwekkende natuur en kunststeden. Het heeft een rijke geschiedenis en is een perfecte locatie voor de cultuur liefhebbers. Onder andere Martin Luther is hier geboren en deze regio maakte deel uit van de DDR tijdens de Koude Oorlog.