Iedereen kent het waarschijnlijk wel: Je haar voelt niet goed aan, het is lastig in model te krijgen en de stralende glans ontbreekt. Je haar is beschadigd en dit is natuurlijk zonde. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om je haar goed te laten herstellen. Hierdoor gaat het weer eenvoudig in model en ziet het er een stuk glanzender uit.

 

Allereerst moeten we wel weten of je haar écht beschadigd is. Dit is vaak eenvoudig te bepalen. Voldoet je haar aan één of meer van de onderstaande punten, dan kan je stellen dat je haar (licht) beschadigd is:

 

  • Je haar ziet er droog en pluizig uit;
  • Je haar is niet elastisch of flexibel en breekt hierdoor snel;
  • Je haar is erg lastig of zelfs helemaal niet in model te krijgen;
  • Je haar voelt een beetje aan als stro;
  • Je haar zit vol met gespleten punten.

 

Was je haar niet te vaak

Een tip die je waarschijnlijk weleens vaker hebt gehoord, maar bij beschadigd haar is het nog belangrijker om met dit advies aan de slag te gaan. Je haar wassen doe je in de meeste gevallen met een shampoo. Shampoos zetten de haarschubben echter weer open waardoor ze sneller kunnen en in de meeste gevallen ook zullen beschadigen. Een conditioner sluit juist deze haarschubben.

 

Vervolgens zorgt shampoo er ook voor dat het talg op je hoofdhuid wordt verwijderd. Talg is juist nodig om je haarschubben te bedekken en gezond te houden. Het is handig om je haar af en toe te borstelen of regelmatig met je handen door je haar te gaan om het talg te verspreiden. Zonder talg zijn je haarschubben kwetsbaarder en het is niet mogelijk om dit te herstellen met een conditioner. Je kan je haar prima wassen met alleen water of een conditioner, maar probeer het gebruik van shampoo te beperken.

 

Stop met het droogwrijven van je haar na het douchen

Het is iets dat we allemaal graag doen: Het droogwrijven van je haar na het douchen. Het geeft een lekker gevoel en je haar is bijna meteen helemaal droog. Toch is dit erg slecht voor je haar en zeker als je al beschadigd haar hebt. Je haarschubben gaan ook hier weer open staan en door het wrijven met een handdoek breken ze sneller af dan normaal.

 

Dep daarom je haar na het douchen of bindt een handdoek om als een soort tulband. Hierdoor droogt je haar ook, maar beschadig je het niet verder.

 

Voor meer tips kan je terecht op onze website: https://www.oxyextensions.nl/