Een catchtank kopen voor uw rallyauto hoeft tegenwoordig niet langer bij uw vertrouwde autodealer. Er zijn verschillende webwinkels met een breed scala aan losse onderdelen voor uw rallyauto, waarvan de catchtank een goed voorbeeld is. Kijk bijvoorbeeld eens bij een webwinkel als The Autosport Company. Hier vindt u naast de catchtank voor uw auto, bijvoorbeeld ook rolbeugel padding, een celfix, een remnippel, enzovoorts. Daarbij worden hier catchtanks van verschillende merken aangeboden. Zo kiest u altijd voor een catchtank, die past bij de kwaliteit van de overige onderdelen in uw rallyauto.

Online een catchtank bestellen biedt u verschillende voordelen. Zo profiteert u van een aanzienlijk lagere prijs, dan wanneer u dit onderdeel via uw autodealer zou laten plaatsen. Een autodealer rekent over een los onderdeel vaak een behoorlijke marge, omdat dit een deel van de winst van zo’n bedrijf vormt.

Keuze tussen een olie- en brandstof catchtank

Bij de aanschaf van een catchtank heeft u de keuze tussen een olie- en brandstof catchtank. De olie catchtank wordt voornamelijk gebruikt voor het opvangen van olieresten tijdens het gebruik van de rallyauto. Wanneer u dit niet zou doen, zou de olie opnieuw in het inlaattraject van de auto worden opgenomen. Dit kan voor een snellere slijtage van de motor zorgen. Met de brandstof catchtank in uw rallyauto bent u ervan verzekerd dat de kans dat de motor stilvalt minimaal is. De motor zou stil kunnen vallen als deze geen brandstof meer kan aanzuigen. Bijvoorbeeld als gevolg van de zijwaartse krachten op de brandstof tijdens een lange bocht.